Belföld

Kulcsár jönne, ügyvédje lefaragna az 1,5 millárd óvadékból

Az osztrák bíróság már ötmillió euróért szabadlábra helyezte volna Kulcsár Attilát, ám védője még ezt az összeget is megpróbálja lefaragni, hogy az álbrókernek ne a börtönben kelljen megvárnia, amíg döntenek kiadatásáról. Kulcsár mielőbb hazajönne - értesült a Magyar Hírlap.

Kulcsár Attila szíve szerint heteken belül itthon lenne, a bécsi kiadatási őrizetben lévő exbróker már hazajönne Bécsből – vélik a Magyar Hírlap forrásai. Annak, hogy nem érzi jól magát a börtönben, több oka van: nem beszéli a nyelvet, bevándorlókkal van összezárva. Védői újabb és újabb jogorvoslati kérelmekkel állnak elő az osztrák hatóságnál – nyilván védencük érdekében.

Múlt héten volt Kulcsár szabadlábra helyezési tárgyalása. Az ez iránti kérelmet azt követően nyújtotta be Kulcsár bécsi ügyvédje, hogy Rejtő E. Tibort tízmillió, Garamszegi Gábort és Bitvai Miklóst 30-30 millió forintos óvadék fejében helyezték Budapesten házi őrizetbe. Kiderült, hogy már 1,3 milliárd forint óvadékért szabadlábra helyeznék Bécsben Kulcsárt, a múlt heti tárgyaláson megállapított újabb összeg, az ötmillió euró ugyanis ennyinek felel meg. Noha ez tizenhétszer kevesebb, mint az eredetileg kért 88 millió euró, és közel kilencszer alacsonyabb, mint a fellebbezésre a legfelsőbb bíróság által megszabott előző összeg, a 44 millió euró, mégsem tudja kifizetni Kulcsár.

A védő ismét kísérletet tesz az óvadék összegének csökkentésére, hogy Kulcsárnak ne a börtönben kelljen megvárnia, míg döntenek kiadatásáról.
Kulcsár lakást bérelne, és onnan jelentkezne a megadott időközönként az osztrák hatóságoknál – közölte Simonfay Géza, aki ezt ajánlotta fel a kiadatási őrizetben lévő volt bróker szabadlábra helyezéséért. Ausztriában ez felel meg a hazai házi őrizetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik