Belföld

Monet kép a Sofitelben is

Egyszerre két azonos festmény is látható január 28.-án este a Szépművészeti Múzeumban. Kopcsik Lajos Oscar- és Venesz díjas mestercukrász ugyanis elkészítette Monet híres, Halászhajók (1869) című képének másolatát cukortésztából, tojásfehérjéből és porcukorból.

A másolatot a Sofitel Atrium Budapest szálloda bocsátotta a Szépművészeti Múzeum rendelkezésére abból az alkalomból, hogy a szálloda üzemeltetője, az Accor-Pannonia Hotels az Air France légitársasággal karöltve egy állófogadással egybekötött exkluzív tárlatvezetést szervez.
A tavaly nyílt ötcsillagos francia szálloda – francia gyökereihez híven – a legnagyobb francia festő egyik híres képének cukrász által készített másával szeretné meglepni a rangos esemény vendégeit.
A kép közel egy hónap alatt készült el, alapos előtanulmányok után, hiszen a színeken túl, még a festő ecsetvonásainak irányát is figyelembe kellett venni. A rendezvény napjáig az értékes művet a Sofitel szálloda főkonyháján őrzik, majd az est után a mű a cukrászmúzeumba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik