Belföld

A megszerzett pozíciók megtartására törekszik az Akadémiai Kiadó

Az Akadémiai Kiadó Rt. az idei évben a korábban megszerzett pozícióinak megtartására számít a tavaly elért 1,38 milliárd forintos árbevételt követően - mondta Bucsi Szabó Zsolt, a társaság vezérigazgatója.

A nem auditált adatok szerint tavaly a társaság mintegy 150 millió forint adózás előtti eredményt ért el, amivel megismételte 2002-es eredményét. A társaság 2002-es árbevétele 1,3 milliárd forint volt. Bucsi Szabó Zsolt szerint azt, hogy 2004-es terveikben a biztonságra törekednek, elsősorban a vártnál magasabb fogyasztói árszínvonal veszélye okozza, valamint az, hogy a megszorító intézkedések bevezetésével a fogyasztók általában először kulturális vásárlásaikat fogják vissza. Eelmondta továbbá, hogy 2004-ben folytatni kívánják a folyóiratok online értékesítésének fejlesztését, valamint új szakszótárak piaci bevezetését.
A 60 millió forint jegyzett tőkéjű társaságban 26 százalékos részesedéssel rendelkezik a Magyar Tudományos Akadémia és 74 százalékkal a holland WK multinacionális szakkiadó csoport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik