Belföld

Erős havazás – csak az autózzon, akinek feltétlen muszáj

A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy csak akkor induljanak útnak, ha gépkocsijuk téli gumival van felszerelve, és a télies útviszonyoknak megfelelő eszközöket, felszerelést visznek magukkal.

A lapát, a szóróhomok, a hólánc és más felszerelések hiánya okozhatott gondot az M0-ás autóúton, ahol az emelkedőknél több tehergépkocsi és személyautó is nem tudott felmenni a meredekebb útszakaszokon, ezért műszaki mentésre várnak.

A reggeli órákban a keleti és délkeleti megyékben nem volt számottevő újabb hóesés, ezeken e helyeken a főutak burkolata vizes, latyakos, a mellékutak pedig a letaposott hótól síkosak. A fővárosban kora reggel 100 célgéppel és 702 hómunkással folytatta a fő közlekedési utak, hidak, felüljárók tisztítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. – közölte az MTI-vel Szegedi Péter szóvivő.

A folyamatos havazás miatt a közlekedés lelassult, az utak általában hókásásak, ám a BKV járatai hajnalban mind elindultak, de az útviszonyok miatt hosszabb menetidővel közlekednek. Budafokon a 41-es autóbusz a meredek lejtőn nem tud eljutni a Hittérítő úti végállomáshoz és így átmenetileg csak az Ady Endre útig közlekedik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik