Belföld

Megszűnik a Mai Budapesti Nap

Kétmilliárd forint is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a Mai Budapesti Nap a lappiac állandó szereplője maradhasson. A Budapesten terjesztett lap hétfőn jelent meg utoljára - írja a Világgazdaság.

Kárpáti Zoltán, a Budapesti Nap Kft. többségi tulajdonosa, felelős kiadója a Világgazdaságnak elmondta: a várt bevételek elmaradása miatt nem tudják tovább finanszírozni a napilap működését. Jelezte: a kiadó a jelenlegi 60 fős állományából 50 főt bocsát el.

Tízfős stábbal azonban márciustól a kft. egy hetilap megjelentetését tervezi – nyilatkozta Kárpáti Zoltán, aki egyelőre nem árult el részleteket. Az előfizetőkkel kapcsolatban elmondta, hogy visszafizetik azt az összeget, amit nem tudnak teljesíteni, a kártérítés módjáról és idejéről levélben értesítik majd az érintetteket. A Mai Budapest Napot decemberben 18 ezer példányszámban nyomtatták, ebből az előfizetők száma 14 ezerre tehető, míg az árusoknál 4 ezres példányszámban fogyott a napilap.

A lapot Budapesti Nap néven még 2002 őszén indította el Hegedűs István vezetésével a több mint 810 ezer példányszámban ingyenesen terjesztett Budapesti Piac kiadója, a Budapesti Piac Rt. A fővárosiaknak szánt orgánum tavaly november végén váltott nevet és kiadót.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik