Belföld

Kovács bocsánatkérést vár Orbántól és Ádertől

Az MSZP Országos Elnöksége Hiller István javaslata alapján a szocialisták európai parlamenti választási kampányának fő irányairól folytatott vitát. Megállapította, hogy a választás tétje: milyen értékrendet követő politikusok képviselik majd Magyarországot az európai parlamentben - adta hírül közleményben az MSZP.

A párt elnöksége aláhúzta: az MSZP kampányát hitelesíti, hogy az MSZP 1989-es megalakulása óta töretlenül híve Magyarország Európai Uniós csatlakozásának. Soha nem az Európai Unión kívüli élet lehetőségét kereste, hanem kormányon és ellenzékben egyaránt a csatlakozásért dolgozott. A szocialisták meggyőződése, hogy Magyarország Európai Uniós tagsága szolgálja a legjobban az ország, a nemzet érdekeit, mert a nehéz helyzetben lévőknek reményt, az aktívaknak lehetőséget, az időseknek biztonságot kínál.

Az Országos Elnökség felhívta a figyelmet arra is, hogy az Európai Unió országaiban meghonosodott politikai kultúra nem tűri el a gyűlölködést, az olyasfajta politizálást, amelynek egyetlen célja egymás lejáratása. Ezzel összefüggésben az elnökség felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrségi vizsgálat egyértelműen cáfolta a Fidesz vezetőinek azt az állítását, amely szerint a Tilos Rádió elleni tüntetésen történtek, az izraeli zászló elégetése a szocialisták érdekeit szolgáló provokáció lett volna. Elvárja Orbán Viktortól, Áder Jánostól és Schmitt Páltól, hogy nyilvánosan vonja vissza alaptalan rágalmait.

Az elnökség döntése szerint a szocialisták európai parlamenti választási kampányát, annak rendezvényeit fel kell használni arra is, hogy az érdeklődők választ kapjanak az ország európai uniós csatlakozásával összefüggő kérdéseikre, tanácsot, segítséget kapjanak az uniós támogatások elnyeréséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik