Belföld

Rosszul lett a pályán, és meghalt Fehér Miklós

Elhunyt Fehér Miklós, a magyar labdarúgó-válogatott és a portugál SL Benfica csatára. A 24 éves futballista a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában szívinfarktust kapott a pályán, összeesett, majd a kórházba szállítást követően meghalt.

Fehérnek már a pályán megállt a szíve, ekkor még az orvosok sikeresen újraélesztették. A mentőautóban ez újra sikerült nekik, de a harmadik szívleállás, már a kórházban, végzetesnek bizonyult – mondta az MTI-nek Balla János, Magyarország lisszaboni nagykövete.

A magyar idegenlégióst José Antonio Camacho vezetőedző a 60. percben cserélte be. Fehér a ráadásban kapott egy sárga lapot, majd mosolyogva tett két lépést, aztán lehajolt, megfogta két térdét, s összerogyott.

Csapattársai azonnal odarohantak hozzá, s egyikük tartotta a fejét, nehogy Fehér lenyelje a nyelvét. A csapatorvosok újraélesztéssel próbálkoztak. Eközben – mint az a televíziós közvetítésből kiderült – a két együttes játékosai és a szurkolók is döbbenten, könnyeikkel küszködve figyelték az eseményeket. Többen térdre rogytak, s imádkozni kezdtek. Camacho futballistáival együtt zokogott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik