Belföld

Magyar-ukrán idegenforgalmi megállapodás született

A turizmus határ menti fejlesztésére együttműködési megállapodást kötött az Észak-alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság és az ukrajnai Kárpátalja kormányzati adminisztrációs hivatala - tájékoztatott Hanusz Árpád, bizottsági tag, a Falusi Turizmus Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének elnöke.

 Mint elmondta: a szerződés szerint a felek a kölcsönös előnyök alapján erősítik a határrégió idegenforgalmát és közös fejlesztési terveket dolgoznak ki. A beruházási projektekkel pályázni szándékoznak az Európai Unió interregionális támogatási alapjainak elnyerésére. Az észak-alföldi idegenforgalmi bizottság a megállapodásban emellett vállalta, hogy szakemberekkel is segíti a kárpátaljai falusi turizmus fejlesztését.


Márciusban képzést indítanak a kárpátaljai Visk településen, ahol a térség 35 falusi vendéglátási szolgáltatást nyújtó egyéni vállalkozóját oktatják majd a feladatok színvonalas ellátására. A szabolcsi turisztikai szervezet elnöke megjegyezte: Kárpátalján jelenleg három falusi turizmussal foglalkozó csoport működik, Beregszász, Nagyszőlős és Visk székhellyel. A Visken induló képzést követően a másik két ukrajnai településen szintén terveznek oktatást turisztikai szolgáltatást végzőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik