Belföld

Rendkívüli ülést hívna össze a Fidesz

A Fidesz parlamenti frakciójának elnöksége kedden közleményben tudatta, 2004. január 26-ára a parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi a költségvetés ügyében.

Az MSZP nem tartja indokoltnak a javaslatot. A Fidesz frakcióelnöksége az MTI-hez eljuttatott közleményben az ülés összehívását azzal indokolja, hogy “a rendszerváltás óta nem fordult még elő (…), hogy az ország költségvetése egy héttel a hatálybalépését követően megbukott volna”, amit “Draskovics Tibor kijelölt pénzügyminiszter is elismert”.

A pénzügyminiszter-jelölt ezt akkor ismerte el a Fidesz közleménye szerint, amikor bejelentette, hogy az ez évre tervezett 3,8 százalékos államháztartási hiány nem tartható, az új, 4,6 százalékos prognózis pedig csak úgy vállalható, ha egy 120 milliárdos megszorító intézkedéscsomag kerül bevezetésre.

Altorjai Anita, a parlament sajtófőnöke az MTI érdeklődésére elmondta, az Országgyűlés vezetése a házszabály biztosította keretek között össze fogja hívni a parlament rendkívüli ülését.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik