Belföld

Rekorderedményt várnak az OTP-ben (bővített)

Az OTP Bank Rt. rekorderedményt vár 2003-ra, az adózás előtti eredményben a tervezettnél 15 százalékkal, a 2002-es eredménynél 40 százalékkal magasabb összegre számítanak. A Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden közzétett nyilatkozat szerint a bank magyar számviteli szabályok szerinti éves terve 2.587 milliárd forintos záró mérlegfőösszeget és 69,8 milliárd forintos adózás előtti eredményt tartalmazott.

Spéder Zoltán a Bank alelnök, vezérigazgató-helyettese szerint a bank sikeresen alkalmazkodott a sok szempontból nehéz 2003-as év lehetőségeihez és kihívásaihoz. “A betétgyűjtésben és hitelezésben, elsősorban a támogatott lakáshitelek nyújtásában elért sikerei alapján azt várjuk, hogy adózás előtti nem auditált eredményünk több mint 15 százalékkal meghaladja majd a tervezettet, és több mint 40 százalékkal lesz magasabb, mint 2002-ben” – idézi a közlemény az alelnököt. Miközben az alelnök figyelmeztet arra, hogy a csoport konszolidált eredményének számait még jelentősen befolyásolhatják a nemzetközi szabványnak megfelelő átértékelések és szűrések, véleménye szerint ez már nem változtat azon, hogy az OTP Bank rekorderedményt könyvelhet majd el 2003-ra.

Az eredmény-előrejelzésben az OTP közleménye a bankban folyó zárási munkák számaira hivatkozik, amelyek “azt mutatják, hogy – amint az a harmadik negyedéves tőzsdei gyorsjelentés számai alapján várható volt – a bank 2003. évi várható eredménye a terveket számottevően meg fogja haladni. A negyedik negyedévben az eredmény várhatóan nem éri el a korábbi negyedévek átlagát, de még így is érdemben tovább növeli a bank teljesítményét”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik