Belföld

Tavaly 6,9 százalékkal nőtt az orosz GDP

Tavaly legalább 6,9 százalékkal nőtt az orosz GDP, a 2002-es 4,7 százalék után - jelentette ki German Gref orosz gazdasági miniszter hétfőn.

A hivatalos GDP-adatot e hét közepére várja a miniszter. Gref a legutolsó becslés alapján azt mondt, hogy aaz ipari termelés tavaly 7 százalékkal nőtt. Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt hétfői nyilatkozata szerint elérhetőbbé vált az orosz GDP megkétszerezésének célja egy évtizeden belül. Az elnök még a 2003-as újévi beszédében tűzte ki a GDP megkétszerezésének célját.


Az orosz GDP 6,8 százalékkal nőtt a tavalyi első tizenegy hónapban a tavalyelőtti első tizenegy hónaphoz képest. Az orosz kormány novemberben 6,6 százalékra növelte a tavalyi GDP-növekedés célszámát a korábbi 5,9 százalékról. Mihail Kaszjanov orosz kormányfő decemberben reményét fejezte ki, hogy a 2003-as gazdasági növekedés meghaladja a 6,5 százalékot, 7,0 százalék közelében lesz. 2002-ben 4,7 százalékkal nőtt az orosz GDP, 2001-ben, egy nemrégiben kiadott felülvizsgálat szerint, 5,1 százalékkal. Az idei évre 5,2 százalék a GDP-növekedési előirányzat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik