Belföld

Külföldi biztosító vonul ki a magyar piacról

Magyar és csehországi leányvállalatát is bezárja a német ARAG biztosítótársaság. A magyar piacon két és fél éve működő ARAG Jogvédelmi Biztosító Rt. vezetői a Népszabadság információi szerint napokon belül egyeztetést kezdenek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével a cég végelszámolásáról.

A rendszerváltozás óta az ARAG lesz az első, külföldi tulajdonú biztosító Magyarországon, amely bezárja kapuit. A hivatalos indoklás szerint a tulajdonosok úgy ítélték meg: a társaság kelet-európai piacon befektetett pénze csak a vártnál lassabban térülhetne meg. A német Fassbender család többségi tulajdonában lévő, csaknem másfél milliárd euró éves bevételű biztosítókonszern ezért inkább a tengerentúlon erősíti pozícióit.

A jogvédelem Nyugat-Európában az egyik legelterjedtebb biztosítási forma. Száz emberből hetven rendelkezik valamilyen jogvédelmi biztosítással, amely a gépjárművel okozott balesetek miatt indult perekben, a lakáshoz, munkahelyhez kapcsolódó, vagy általában a családot érintő jogvitákban nyújt jogi és – a perköltség előteremtéséhez – anyagi segítséget. Magyarországon ez a biztosítási forma két-három éve teljesen ismeretlen volt, piaci elterjedtsége pedig még ma is minimális.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik