Belföld

Enyhe ármozgásokra számítanak a pesti tőzsdén

Alacsony forgalmat és enyhe ármozgásokat várnak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők. A BUX hétfőn 30 pontos növekedéssel 9605 ponton nyitott.

Bónis Miklós, az Inter-Európa Bank elemzője visszafogott forgalomra számít, mivel az amerikai tőkepiacok ünnepnap miatt zárva tartanak hétfőn. Jelentős árváltozásokat nem vár, a nyitásban mérsékelt optimizmusra számít a nemzetközi tőkepiacok pozitív hangulata alapján, de megjegyezte, hogy a Fitch nemzetközi hitelminősítő pénteki jelentése Magyarország adósságbesorolásáról inkább negatív hatással lehet a hazai piacra.


Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház elemzője kivárást és minimális árelmozdulásokat vár az amerikai ünnepnap miatt. Véleménye szerint az európai piacokon mérsékelt erősödés valószínű, és ezt követheti a BÉT is.


A Fitch Ratings londoni hitelminősítő megerősítette a hosszú lejáratú magyar devizaadósság “A mínusz”, a hosszú lejáratú forintadósság “A plusz” osztályzatát és a rövid lejáratú adósság “F2” osztályzatát. Ugyancsak változatlanul negatívra értékelte a hosszú lejáratú osztályzatok kilátását a nagy ikerdeficit és a makrogazdasági politika kérdőjelei miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik