Belföld

Uniós kihívásokról tanácskoznak a polgármesternők

Az uniós lehetőségekről és követelményekről tanácskozik 400 polgármesternő a Parlamentben. A konferencián vezető politikusok tájékoztatják a településvezető hölgyeket.

A konferencia célja, hogy tájékoztassa a polgármesternőket az európai uniós csatlakozás előtt, hogy az unió milyen lehetőségeket kínál Magyarországnak és milyen követelményeknek kell majd megfelelnünk. Hogy milyen speciális információk szólnak a nőknek, a női városvezetőknek, az talán kiderül Szili Katalin előadásából. Ugyanis az Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke, Jürgen Köppennel a magyarországi EU-delegáció vezetőjével együtt. Védnökei pedig Lévai Katalin esélyegyenlőségért felelős miniszter, illetve Gurmai Zita képviselő.

A konferenciára több mint 400 polgármesternő kapott meghívást. A konferencián többek között előadást tart Kovács László: Esély a modernizációra címmel, Lamperth Mónika az európai parlamenti választásokról, Lévai Katalin pedig a nők közéleti, politikai esélyeiről.

Hallhatják majd a résztvevők Kósáné Kovács Magdát, aki a megkülönböztetés tilalmáról az Európai Unióban várható új kihívásokról beszél majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik