Belföld

Magyarországra készül a Colt Telecom

A jövőben Csehországra, Magyarországra és Lengyelországra koncentrál a londoni székhelyű Colt Telecom üzleti kommunikációs vállalat - jelentette be bécsi sajtótájékoztatóján a brit cég igazgatója.

Steve Akin elmondta: a társaság az idén 7-8 százalékos növekedést vár, és ebben fontos szerepet játszik a kelet-európai terjeszkedés, amit bécsi vállalatukon keresztül akarnak megvalósítani. Tavaly, azaz 2003-ban 1,16 milliárd fontra nőtt a cég árbevétele a 2002-es 1,03 milliárd fontról.

Ausztriában 10 százalékkal nőtt a cég árbevétele, pontos adatokat csak néhány hét múlva tesznek közzé. Ausztriában jelenleg 72 főt foglalkoztatnak, és ez idén is ennyi lesz. Ausztriában eddig 200 millió eurót fektettek be.

A vállalati ügyfeleknek kifejlesztett internetes megoldásokat elsősorban a közepes és nagyvállalatoknak kínálja a brit cég. Fontos piaca továbbra is a pénzügyi szolgáltatás, innen származik a Colt árbevételének egyharmada.

A vállalat 12 ország 32 nagyvárosában van jelen. A Colt Telecom 1,1725 font volt péntek délután a londoni értéktőzsdén, 2,63 százalékkal magasabb a csütörtöki, 1,1425 fontos zárónál. Pénteken 1,1575 fonton nyitott. Január eleje óta 23,75 százalékkal, egy év alatt 149,47 százalékkal nőtt az árfolyama.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik