Belföld

Elakadtak a tárgyalások az M0-ás ügyében

Csaknem egy hónapja nem történt előrelépés az M0-ás autóút északi szektorának továbbépítésének ügyében – tudta meg a Népszabadság tudósítója.

Szigetmonostornak és Budakalásznak is engedélyeznie kell a körgyűrű Duna-hídját, a két település azonban feltételekhez köti ezt. Szigetmonostor – egy korábbi kormányzati ígéretre hivatkozva – a település és Szentendre között vezető hidat szeretne, Budakalász pedig az M0-ás megépítése nyomán várható forgalomnövekedés miatt tehermentesítő utakat. A közlekedési minisztérium és a települések közötti tárgyalások mindeddig nem vezettek eredményre. Az idő sürget: az M0-ás Duna-hidat a tervek szerint 2006-ban adnák át, ráadásul a beruházásra érvényes környezetvédelmi engedélyek az idén év végén lejárnak, vagyis addig el kellene kezdeni legalább az előkészítő munkát.

Mihályi Miklós, a szaktárca főtanácsosa elmondta: elmúlt hónapban nem történt előrelépés az ügyben. Mint mondta, Budakalásszal nem tárgyaltak, mert előbb Szigetmonostorral szeretnének megegyezni. Ez azonban nem könnyű, mivel a Fővárosi Vízművek Rt. még december elején bejelentette: a szigetmonostori híd veszélyeztetné a vízbázist, így új nyomvonalat kell kijelölni. A főtanácsos szerint ezért előbb a vízművek és az önkormányzat közötti megállapodásnak kell megszületnie, s csak ezt követően egyezkedhetnek tovább a híd megépítésének feltételeiről.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik