Belföld

Helyén marad a maffiaellenes osztály vezetője

Nem távozik a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság vezetője - tájékoztatta az MTI-t hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

A Népszabadság című napilap hétfői számában azt írta: Lamperth Mónika belügyminiszter nyilatkozata után “felröppent a hír, hogy távozik posztjáról az ORFK Szervezett Bűnözés elleni Igazgatóságának vezetője, mivel az immár hivatalosan is különféle bűncselekmények elkövetésének gyanúsított Molnár Csaba által vezetett pénzmosás elleni osztály az igazgatóság szervezetén belül működik”.

A rendőrség szerkezeti átalakításáról és a vizsgálati főosztályok esetleges megszüntetéséről a szóvivő elmondta: “2003-ban rendőrségi reformot meghirdettük (…) három pilléren áll a rendőrségi reform. Az egyik a szerkezeti és struktúraváltás, a szakmai dolgok, ebben lehetnek ilyenek (vizsgálati főosztályok megszűnése), a második ugye a feladat alapú költségvetés, hogy minden rendőri szerv pontosan tudja meg, hogy milyen forrásból gazdálkodhat adott pénzügyi évben, a harmadik pedig a kulturális attitűdváltás”.

Lamperth Mónika pénteken úgy fogalmazott, hogy presztízsveszteség a rendőrség számára, hogy hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és hivatali visszaélés miatt kihallgatták az ORFK pénzmosás elleni osztályának vezetőjét, Molnár Csabát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik