Belföld

Botrányt sejt a Fidesz gyógyszerügyben

Nem lehet véletlen, hogy a koleszterincsökkentő gyógyszerek támogatása egy termék kivételével "hibásan" jelent meg a vonatkozó kormányrendeletben - közölte Frajna Imre fideszes parlamenti képviselő kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus felelevenítette, hogy néhány koleszterinszint-csökkentő termék támogatása “hibásan” jelent meg a közlönyben, nulla forintos támogatással a többezer forintos helyett. “Első látásra egyszerű adminisztratív hibának tűnt, azóta kiderült, hogy nem nyomdahibáról van szó” – mondta az ellenzéki képviselő. Rámutatott, hogy a legnagyobb forgalmat kitevő koleszterincsökkentő termékek közül mindegyiknél – egy kivételével – nulla forintos támogatás jelent meg. “Ilyen nyomdahiba nem létezik” – jelentette ki Frajna Imre, hozzátéve: Medico Uno nevű cég számára – amelyet a hiba nem érintett – ez egy hónap alatt több százmillió forintos bevételt jelent.

Szavai szerint szó sincs bármiféle elírási hibáról, ez a hiba felveti a szándékosság gyanúját. Frajna Imre felszólította az egészségügyi minisztert, hogy nevezze meg a felelőst, és vizsgálja ki, történt-e szándékosság. Választ várnak arra is, hogy jelezte-e valaki a rendelet hatályba lépése előtt a hibát, és ha igen, akkor miért nem javították ki.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik