Belföld

Ismét Kubába készül Medgyessy

Medgyessy Péter miniszterelnök december végén ismét Kubába utazik szabadságra – értesült a Népszabadság. Mint ismeretes, a kormányfő tavaly decemberben úgy utazott a karibi szigetországba, hogy hollétéről – legalábbis hivatalosan – a kormányszóvivő sem tudott.

Az ellenzék azzal támadta a kormányfőt, hogy olyan helyen pihent, ahol diktatúra van, és folyamatosan megsértik az emberi jogokat. Medgyessy erre azt felelte: „Azért mentem Kubába, mert ott meleg van, sok a napsütés, és jó koktélokat lehet kapni." Hozzátette: nem politikai alapon választ pihenőhelyet.

A miniszterelnök az idén már többször volt szabadságon. Áprilisban magánúton járt Olaszországban, ahol vendégül látta a szintén szabadságon lévő Silvio Berlusconi olasz kormányfő. Júniusban Ausztriában és Németországban töltött egy hetet. Július végén, augusztus elején a Balatonra ment, majd egy franciaországi körúton vett részt a feleségével – sorolja a lap a miniszterelnöki úti célokat. Egyébként Medgyessy Péternek – az államfőhöz hasonlóan – évi negyven nap szabadság jár, amelyet nem befolyásol az életkor. Távollétében Kiss Péter kancelláriaminiszter helyettesíti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik