Belföld

Szabadi Béla átratlannak tartja magát

Ártatlannak vallotta magát tegnapi meghallgatásán a milliárdos sikkasztással, csalással és hűtlen kezeléssel vádolt Szabadi Béla - íraj a Magyar Hírlap.

A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium volt politikai államtitkára nem tartja bűntettnek a kontójára rótt vétkeket.

A Fővárosi Bíróságon csütörtökön kezdődött meghallgatásán az egykori államtitkár higgadtan és határozottan válaszolt a bíró kérdéseire. Torgyán József volt kisgazda pártelnök és földművelésügyi miniszter hajdani jobbkeze a vádiratban szereplő ügyekben emellett nemcsak hogy ártatlannak vallotta magát, de többször hangsúlyozta azt is, hogy a terhére rótt tetteket nem tartja bűncselekménynek.

Saját minisztériumi teendőiről az egykori államtitkár – mai bevallása szerint munka nélküli közgazdász – azt mondta: a tárca második embereként hatalmas teher nyomta vállát, jelentős szerkezeti átalakításokat kellett végrehajtania, koordinálta a tárca költségvetési ügyeit, miközben a parlamenti munkában és a kormányban is helyettesítette-pótolta felettesét.

“Bástyája voltam a miniszternek, de nem Bástya elvtársa, hanem olyan, amelyre támaszkodni lehetett” – jellemezte a kisgazdavezérrel való kapcsolatát – és saját viselkedését – Szabadi, hozzátéve: nem szívesen lenne “álca, ami mögé bújni lehet”. A házi őrizetből szabadult politikus ezzel nem titkoltan hajdani kenyéradója kihallgatására célzott, amelyet védője, Bárándy György kezdeményezett. Torgyán József meghallgatásával reményei szerint ugyanis számos homályos részletre deríthet fényt az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik