Belföld

Nyereséggel zárt a moszkvai tőzsde

Minimális nyereséggel fejezte be a csütörtöki kereskedést a moszkvai tőzsde RTS-indexe: a mutató 549,26 ponton zárt, 0,77 pontos, 0,14 százalékos emelkedés után.

Az index részvényei közül 12 nyertes és 10 vesztes papír volt, 37 változatlanul zárt. A Jukosz (YUKOS) részvényeinél spekulációs felvásárlás kezdődött, a papír 0,63 százalékos nyereséggel 11,13 dolláron zárt.


Annak ellenére, hogy egyes elemzők, nevezetesen egy vezető orosz értékforgalmi társaság , amely a Jukosz és a Szibnyeft olajipari vállalatok részvényeit eddig “tartásra” ajánlotta, csütörtökön leminősítette a papírokat, azokat “eladásra” javasolja. Az átminősítés indokául az értékforgalmi társaság a “Jukoszt övező politikai konfliktust”, az ebből következő kedvezőtlen kilátásokat jelölte meg.


A Jukosz részvények értékét most 9,8 dollárban adta meg, szemben a korábbi 12,3 dollárral. A prtofitkivét miatt ezzel szemben csökkent a Lukoil és az Egyesített Energiarendszerek részvényeinek árfolyama: előbbi 0,84 százalékot vesztett 0,2846 dollárra, utóbbi 0,27 százalékot 22,19 dollárra. A fajsúlyos papírok közül csökkent a Szurgutnyeftegaz részvénye is, 0,44 százalékkal 0,564 dollárra. Az alsóházi választások előtt megfigyelők pénteken gyenge kereskedési volumenre számítanak.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik