Belföld

Logisztikai központot épít a Lidl csoport Székesfehérvárott

Regionális logisztikai központ építését kezdte meg a Székesfehérvárott ötmilliárd forintos beruházást tervező, élelmiszerkereskedelemmel foglalkozó német Lidl csoport.

Warvasovszky Tihamér elmondta: a befektető a 30 ezer négyzetméteres logisztikai központon túl még öt üzletet is tető alá akar hozni a dunántúli megyeszékhelyen. A logisztikai központ építésének az Alba Ipari Zónában már folynak a földmunkái. A létesítmény nagyságára jellemző, hogy ott egyszerre hatvan kamion ki-, illetve berakodását lehet majd végezni.

A Lidl azért választotta Székesfehérvárt a logisztikai központ színhelyéül, mert a következő években Magyarországon, illetve Közép-Európában akar terjeszkedni – mondta a polgármester. A korábbi bejelentésnek megfelelően jövőre kezdi meg a Lidl Székesfehérvárra tervezett öt üzletének építését.

Székesfehérvárott – a város központi fekvésére, jó megközelíthetőségére és a viszonylag nagy vásárlóerőre alapozva – több nagy európai üzletlánc épített már bevásárló központot, illetve nyitott üzletet, köztük a Tesco, az Auchen, a Plus, a Kaiser’s, a CBA, az Interspar, a Baumax, a Praketiker, s már épül az OBI üzlete is.




 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik