Belföld

K&H-ügy: Garamszegi szabadlábon

Harmincmillió forint óvadék ellenében jogerősen szabadlábra helyezte a Fővárosi Bíróság Garamszegi Gábort, akit sikkasztás megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság egyben elrendelte a férfi házi őrizetét - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) november 26-án úgy döntött, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezhető a gyanúsított, ez ellen azonban az ügyészség fellebbezett.

Sándor Zsuzsa közleménye szerint a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság egyetértett az elsőfokú bíróság döntésével, a megállapított ötmillió forintos óvadékot azonban a felrótt bűncselekmény jellegére és súlyára tekintettel harmincmillió forintra emelte. A tájékoztató szerint az óvadékot pénteken befizették.

A bíróság szeptember 7-én helyezte előzetes letartóztatásba Garamszegi Gábort, a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettesét, a K and H brókercégénél, a K and H Equitiesnél történt sikkasztás és pénzmosás miatt indított eljárásban. Előzetes letartóztatását a BKKB november 25-én meghosszabbította, a döntés ellen a védő fellebbezést nyújtott be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik