Belföld

Szegedtől kezedenék az M5-ös bővítését

Szakmai körökben elképzelhetőnek tartják, hogy az M5-ös autópályát nem Kiskunfélegyházától, hanem Szegedtől visszafelé kezdik továbbépíteni. Közben folytatódnak a tárgyalások a sztráda matricásításáról.

Lejárt a Kiskunfélegyházát követő mintegy 13 kilométeres M5-ös autópálya-szakasz építésének engedélyezése – értesült a Világgazdság. Emiatt az építkezés nem folytatható a már meglévő sztrádától. Szakmai körökben ugyanakkor úgy vélik, tartható az a 2006-os határidő, amelynek lejártáig Szegedig kellene továbbépíteni az M5-ös autópályát. Ehhez azonban a beruházás megvalósítását a másik irányból, Szeged felől kellene folytatni.

Jelenleg nem lehet még tudni azt sem, hogy az Alföldi Koncessziós Autópálya Rt. vagy az állam építi-e tovább a koncessziós sztrádát. Mint ismert: az AKA koncessziója ez év végével lejár. A hogyan továbbról – beleértve az M5-ös kivásárlását és matricásítását – tárgyalnak a felek.

Akárki folytatja a beruházást, a Kiskunfélegyháza–Szeged közötti 45 kilométeres szakasz – a sztrádatörvény tervezete szerint – szerepel a 2006. december végéig átadandó fejlesztések között.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik