Belföld

Tovább csökkent a vezetékes telefonvonalak száma

Az idén októberben ismét csökkent a bekapcsolt fővonalak száma, s a hónap végén 3,608 millió volt - közölte a Hírközlési Felügyelet (HíF) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az előző havi emelkedést követően, több mint 3.000 fővonallal kevesebb volt október végén, s 100 lakosra 35,66 fővonal jutott. Szeptemberben 100 lakosra 35,69 fővonal jutott. Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások havi átlagos időtartama az előző havi 229,2 percről 236 percre emelkedett, ami csaknem 3 százalékkal több.

A kezdeményezett hívások átlagos időtartama 2 százalékkal nőtt az előző havi értékéhez képest: októberben egy átlagos hívás 2,93 percig tartott. A közlemény szerint a háztartások telefon-ellátottságának aránya folyamatosan csökken, jelenleg 71 százalékon áll. A mutató az egyéni fővonalak számának arányát mutatja a háztartások számához viszonyítva.

A vezetékes telefonhasználatban egyedül az ISDN fővonalak aránya emelkedett. Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan ismét nőtt a mutató értéke: október végén az ISDN fővonalak aránya 16,64 százalékon állt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik