Belföld

Luxusvillát vett Juhász Ferenc

Egy fővárosi, XII. kerületi, kétszintes luxusingatlan gyarapítja Juhász Ferenc honvédelmi minisztert és családját. A Magyar Nemzet értesülései szerint a miniszter, felesége és apósa júniusban egyenlő részben tulajdonosa lett egy 641 négyzetméter alapterületű telken álló 272 négyzetméteres lakóháznak a festői Németvölgy kertvárosi elitnegyedében.

A Lejtő utcai ingatlant 142 millió forintos irányáron hirdette meg a Colliers International nevű cég a Képes Ingatlan Expresszben, öt hálószobával, két fürdőszobával, gépesített konyhával, mediterrán kerttel, vendéglakrésszel, különálló fitneszhelyiséggel, szaunával és jacuzzival.

Juhász Ferenc a lap megkeresésére elismerte, hogy megvették a házat, de állítása szerint egy ügyvéd ismerősének segítségével jutottak hozzá kevesebb mint százmillió forintért. A miniszter kijelentette: jelzáloghitelt vett fel a vásárláshoz, amelyhez a családnak összesen kilencvenmillió forintja volt.

A politikus vagyonnyilatkozata szerint a megtakarításain és jövedelmén kívül mindössze egy 80 négyzetméteres lakás kétharmad részével rendelkezik, amelyre eddig 15 millió forint jelzálogot jegyeztek be. A jelenlegi nyilvántartás szerint nincs jelzálog bejegyezve az új házra sem. Az épületet felújították, pedig a kerületi önkormányzat bizonyos munkákra nem adott építési engedélyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik