Belföld

A Mol 25 százalékos részt szerezhet a PKN Orlenben

admin

2003. 11. 19. 07:50

A legnagyobb lengyel olajfeldolgozó PKN Orlen és a magyar Mol Rt. tervezett fúziójáról szóló szándéknyilatkozatot csütörtökön, várhatóan 11 órakor írják alá - jelentette be kedden a lengyel kormányszóvivő.

A Dow Jones jelentése szerint a lengyel kincstárügyi minisztérium által támogatott, és a PKN által javasolt terv értelmében a Mol 25 százalékig terjedő PKN részesedését szerezne. Ezután a PKN is részesedéshez jutna a Molban, ennek mértékéről a hírügynökség nem közölt közelebbit.

Piotr Czyzewski kincstárügyi miniszter kedden azt mondta, hogy nem a minisztérium dönt a fúzióról, hanem a részvényesek. A minisztériumnak közvetlenül és közvetve 27,6 százalékos tulajdonrésze van a PKN Orlenben. A leggazdagabb lengyelnek számító Jan Kulczyk 5,7 százaléknyi PKN-részesedéssel rendelkezik és a tervezett fúzió legnagyobb ellenzője. Egyik nyilatkozatában kijelentette, hogy reményei szerint sikerül megakadályoznia a PKN és a Mol közötti egyesülést.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.