Belföld

Az APC 2003. harmadik negyedéves árbevétele 17%-kal nőtt az előző évihez képest

Az American Power Conversion Corporation (Nasdaq: APCC) (APC) bejelentette 2003. szeptember 28-án zárt harmadik negyedévének pénzügyi eredményeit.

A vállalat 2003. harmadik negyedévében 393,7 millió dollár árbevételt ért el, ami a tavalyi hasonló időszakban elért 337,1 millió dollárhoz képest 17%-os növekedést, a 2003. második negyedévében elért 331,5 millió dollárhoz képest pedig 19%-os növekedést jelent. A részvényenkénti nettó nyereség 55,8 millió dollár, azaz részvényenként 0,28 dollár volt, ami a 2002. harmadik negyedévében elért 42,0 millió dollár, azaz részvényenként 0,21 dollár nettó nyereséghez képest 33%-os növekedést, a 2003. előző negyedévben elért 33,1 millió dollár, azaz részvényenként 0,17 dollár nettó nyereséghez képest pedig 69%-os növekedést jelent.

A 2003. harmadik negyedévében elért nettó nyereség tartalmazza az egyes Back-UPS CS modellek visszahívásával kapcsolatos költségbecslést, amely pontosítja a vállalat tavalyi záró negyedévi eredeti költségbecslését erre a tételre. Az eddigi tapasztalatok és a várható további költségek legújabb becslése alapján a visszahívás várható összköltsége a cég teljes egészét tekintve az eredetileg becsültnél kevesebb lesz.

„Az APC harmadik negyedéve rendkívül lendületes volt, minden fontos földrajzi területen és termékcsoportban erőteljes növekedést értünk el” – jelentette ki Rodger B. Dowdell Jr., az APC elnök-vezérigazgatója. „A kedvező júliusi kezdetet a negyedév egész tartama alatt folyamatos megrendelések követték. Nemcsak új termékeink, például az InfraStruXure™ architektúra eladása növekedett nagy ütemben, hanem az APC alapterméke, a szünetmentes tápegységek (UPS) termékcsoportja is rendkívül jövedelmező volt a negyedév során. Nagy örömünkre szolgál, hogy a vállalatba fektetett beruházásaink kifizetődnek. Az APC továbbra is versenytársai előtt jár az innováció terén, és továbbra is ki tudjuk elégíteni az új piaci igényeket a mobil tartozékoktól a nagyvállalatok kiemelten fontos hálózati infrastruktúrájának védelmét szolgáló megoldásokig.”




Várható éves eredmények
„A negyedik negyedévben ez idáig a megrendelés-állomány növekedése tizenegynéhány százalék volt az előző év hasonló időszakához képest. Ha megmarad ez az ütem, akkor az APC teljes éves növekedése mintegy 10% lehet” – folytatta Dowdell. „A rendkívül erőteljes harmadik negyedév után nagyon elégedettek vagyunk a mostani negyedév eddigi ütemével. Az informatikai piac tartósan óvatos hangneme ellenére továbbra is erőteljes beruházásokat tervezünk termékeink, értékesítési csatornáink és földrajzi terjeszkedésünk támogatására, valamint az áramellátási zavarok veszélyére irányuló – a közelmúltban felerősödött – közfigyelem kiaknázására.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik