Belföld

Merloni Elettrodomestici – gyors piaci növekedés Magyarországon

2003 februárjától júliusáig a Merloni Elettrodomestici tovább növelte magyarországi piaci részesedését, s ezzel megerősítette harmadik helyét a magyar fehérárupiacon. A Merloni két márkájának növekedési üteme 50%-kal felülmúlta az átlagos piaci növekedési ütemet.

A Merloni Elettrodomestici bejelentette, hogy Oroszországban új mosógépgyártó, Lengyelországban pedig új hűtőszekrénygyártó üzemet hoz létre, valamint megduplázza a jelenleg már működő Lodz-i (Lengyelország) tűzhelygyára kapacitását. A projekt költsége három év folyamán összesen 100 millió euró lesz.
A kelet-európai termelési kapacitás növelése illeszkedik a vállalat regionális növekedési céljaihoz. A cég intenzívebbé vált magyarországi tevékenysége eredményeképpen a magyar pénzügyi adatok is gyors növekedést mutatnak.
Az Ariston termékek eladása több mint 250%-kal, az Indesit termékeké pedig több mint 50%-kal növekedett az előző év hasonló időszakához képest. A legfrissebb piaci adatok szerint például a mosogatógépek piacán – amely a magyar háztartásigép-piac legdinamikusabban növekvő ága – a Merloni piaci részesedése 30%.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik