Belföld

Új megoldás az appliance tűzfalak világában a Stonesoft-tól

A StoneGate™ tűzfal- és VPN (Virtual Private Network) termékcsaládjában a biztonsági berendezések (Appliance) teljes választéka megtalálható a kis irodai rendszerektől a csúcskategóriás vállalati tűzfalakig/VPN átjárókig.

Budapest, 2003. november 12. – A Stonesoft Corporation – a vállalati kategóriájú biztonsági, valamint magas rendelkezésre állást és terhelésosztást biztosító szoftverek vezető szállítója – kiemelt partnerén keresztül forgalmazza az új, hardver alapú Stonesoft StoneGate High Availability tűzfal- és VPN-termékcsaládot Magyarországon.

„A StoneGate Appliance tűzfalak megjelenésével kiküszöbölhetővé válnak a tűzfal szoftver-rendszer és a hardver eszközök közötti esetleges kompatibilitási problémák. A StoneGate célhardvernek köszönhetően kimagaslóan megbízható, nagyobb teljesítményre képes tűzfalak állnak a felhasználók rendelkezésére” – mondta Györe Márk, a PiK-SYS Kft. IT biztonsági tanácsadója, minősített StoneGate mérnöke és oktatója.

A StoneGate biztonsági berendezéseket a legnehezebb feladatokat ellátó hálózati környezetek igényeihez optimalizálták, mégis könnyen telepíthetők, kényelmesen használhatók és központilag felügyelhetők – ami kivételes költséghatékonyságot eredményez. A termékcsaládba tartozó eszközök között ugyanúgy megtalálhatók a kis irodák és kirendeltségek számára készült rendszerek, mint a csúcskategóriás vállalati tűzfalak/VPN átjárók. A legkisebb StoneGate eszköz 3 csatlakozással rendelkezik és áteresztőképessége 20 Mbps, míg a legnagyobb 10 csatlakozással (gigabit) rendelkezik és teljesítménye 2300 Mbps. Minden tűzfalberendezés támogatja a legismertebb VPN protokollokat és AES-128 VPN kapacitása akár 292 Mbps is lehet.

A Stonesoft új berendezésgyártói modelljében – amelyben a hardvereszközöket egy finn szerződéses gyártó, a Mikrolog Oy készíti – magasabb szintű szolgáltatást kapnak a Stonesoft értékesítési partnerei és végfelhasználói. „Számos előny származik abból, hogy a Stonesoft saját berendezéseit tudjuk ajánlani a vásárlóknak: gyors szállítás, egy helyen történő beszerzés, valamint a teljes megoldásra vonatkozó, az iparágban kiemelkedő szintű támogatás és karbantartás” – mondta Jorma Turunen, a Stonesoft elnök-vezérigazgatója. – „Ezen felül, bár a StoneGate már rendelkezik könnyen kezelhető felhasználói felülettel, a készülék-szemléletű megközelítés tovább csökkenti a StoneGate alkalmazásához szükséges erőfeszítéseket. Az általunk kínált megoldás újdonsága az, hogy a vásárlónak lehetősége nyílik a rendszer biztonsági funkcióinak bővítésére úgy, hogy hardvercsere nélkül frissítheti a tűzfalszoftvert. Várakozásaink szerint ezekre a biztonsági berendezésekre komoly igény lesz olyan vállalati környezetekben, ahol elvárás a tűzfalakkal szemben a magas rendelkezésre állás és a megbízhatóság.”

2003. szeptemberében a StoneGate tűzfal/VPN megoldása és magas rendelkezésre állást biztosító modulja kategóriájában elsőként felelt meg a Common Criteria EAL4+ szabvány előírásainak. Az EAL4+ tanúsítvány részeként a StoneGate VPN megoldása elnyerte a Federal Information Processing Standard (FIPS 140-2) tanúsítványát is. A Common Criteria egy széles körben elismert ISO szabvány, amelyet 17 ország jóváhagyott.

A Stonesoft közel egy éve kezdte meg termékeinek magyarországi forgalmazását kiemelt partnerén keresztül, s így a megoldásait választó hazai vásárlók magyar nyelven is kapnak terméktámogatást. A Stonesoft StoneGate biztonsági berendezéseit a PiK-SYS Kft. forgalmazza és nyújt hozzá kiegészítő szolgáltatásokat.

A Stonesoft Corporation-ről

A Stonesoft Corporation (HEX SFT1V) nagyvállalati kategóriájú hálózatvédelmi és magas rendelkezésre állást biztosító (cluster) megoldásokat fejleszt. A StoneGate™ tűzfal cluster és VPN kiváló védelmi és magas rendelkezésre állási funkciókat kínál az üzletmenet szempontjából kritikus alkalmazások számára. A StoneGate felhasználja a StoneBeatŽ díjnyertes terhelésosztási technológiáját is.

A fejlettebb, magasabb szintű hálózati biztonságot és az üzleti kapcsolatok folyamatosságát igénylő vállalatok a StoneGate-et választhatják, ha minden csúcskategóriás tűzfal- és VPN-megoldás közül a legalacsonyabb belépési költségű, a legjobb ár/teljesítmény arányú és a teljes élettartamra vetítve legalacsonyabb összköltségű alkalmazást keresik.
Az 1990-ben alapított Stonesoft Corporation nemzetközi központja Helsinkiben, amerikai regionális központja Atlantában (Georgia államban), csendes-óceáni regionális központja Szingapúrban található. További információk: www.stonesoft.com.


További információ:
Jorma Turunen
CEO and president of Stonesoft Corporation
Tel. +358-9-476711
Email: jorma.turunen@stonesoft.com

Pistár Mária
ügyvezető igazgató
PiK-SYS Kft.
Tel: 455-6000
Email: maria.pistar@piksys.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik