Belföld

További öt évig támogatja a Siemens a Műszaki Egyetemet

További öt évig támogatja a Siemens magyarországi csoportja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, erről írtak alá megállapodást a cég és az egyetem vezetői szerdán Budapesten - tájékoztatta a társaság az aláírást követően az MTI-t.

A magyarországi Siemens 1999 óta több mint 200 millió forinttal járult hozzá az egyetem kutatási-oktatási feltételeinek javításához. A 2004. évre tervezett támogatási összeg tízmilliós nagyságrendű. A Siemens a további években is lehetőségei szerint segíti a fiatal mérnöknemzedékek magas színvonalú képzését.

A megállapodás aláírását követően Arató Péter, az egyetem villamosmérnöki és informatikai karának dékánja, a Siemens Díjbizottság elnöke átadta az idei Siemens-díjakat. Az 500 ezer forintos kutatói díjban Kiss Gábor, az atomfizika tanszék adjunktusa részesült. Az indoklás szerint az elismerést a Siemens AG központi kutató részlegével, a Corporate Technology-val együttműködésben végzett kutatómunkájával érdemelte ki.

Öten kaptak PhD tanulmányaik támogatására 300-300 ezer forintos, egy évre szóló Siemens-ösztöndíjat, négyen pedig kiemelkedő színvonalú diplomamunkájukért vehettek át 100 ezer forintos Siemens-díjat.

A 2003. évi Siemens Professzori Ösztöndíjban Vajtha László, az irányítástechnikai és informatikai tanszék adjunktusa részesült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik