Belföld

A Network Associates lezárta a korábban bejelentett újrabevallási folyamatot

Az újrabevallás hatása már teljes mértékben tükröződött a 2003. október 23-án közölt III. negyedévi eredményekben.

A Network Associates bejelentette, hogy lezárta a korábban bejelentett újrabevallási folyamatot és átadta az Értékpapír Felügyeletnek (SEC) a 2002. évi éves jelentését, a negyedéves jelentést a 2003. első és második negyedévére vonatkozóan, és a 2000. évi éves jelentés 2. sz. módosítását.
A folyamatban levő SEC és Igazságügyi Minisztériumi vizsgálat során kapott adatok alapján a Network Associates korábban úgy döntött, hogy ismét elkészíti konszolidált pénzügyi bevallásait 1998-tól kezdődően 2000-ig, hogy a disztribútoroknak és viszonteladóknak értékesített termékekből származó bevételek a kiskereskedelem alatt szerepeljenek (2001. januárja óta a vállalat ugyanis így vallja be ezeket az értékesítéseket).

A Network Associates megállapította, hogy az árfolyamból adódó kiigazítások kivételével a nettó bevételének összevont összege nem csökkent annak következtében, hogy kiskereskedelem-alapú elszámolásra váltott a 2001-et megelőző évek tekintetében, illetve hogy a szoftverből származó bevételekre vonatkozó elveket megfelelő módon alkalmazza. Ezek a változások azzal jártak, hogy a korábbi évek bevételei későbbi években kerülnek elszámolásra.

“Az újrabevallás elkészítése alatt az üzleti tevékenységünk változatlanul sikeres volt, és nagy lelkesedéssel nézünk a jövő és a benne rejlő nagyszerű lehetőségek elébe.” – mondta George Samenuk, a Network Associates elnöke és vezérigazgatója.

Az újrabevallás hatása már teljes mértékben tükröződött a 2003. III. negyedévi eredményekben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik