Belföld

Toralv Dirro, a nemzetközi hírű víruskutató a HISEC 2003 konferencián

A HISEC 2003 Nemzeti adatvédelmi és adatbiztonsági konferencia második napján teltházas előadást tartott Toralv Dirro, a Network Associates vezető rendszermérnöke.

A HISEC 2003 Nemzeti adatvédelmi és adatbiztonsági konferencia második napján teltházas előadást tartott Toralv Dirro, a Network Associates vezető rendszermérnöke, egyben a világ legnagyobb víruskutató csapatának az AVERT Labs-nak (Antivirus Emergency Response Team) tagja. Az előadó több mint egy évtizede foglalkozik az információtechnológia biztonságának kutatásával, és számos országban jelentek meg publikációi a rosszindulatú kódokról, titkosításról, tűzfal-technológiákról, illetve behatolások megelőzéséről és felismeréséről.

A „Rosszindulatú (malware) programok elleni védelem – új megoldások” című előadás elején a hallgatók egy rövid áttekintést kaptak a fenyegetés „fejlődéséről”, majd az utóbbi évek nagy sajtónyilvánosságot kapott kártevőinek elemző bemutatásán keresztül képet kaphattak arról is, hogy milyen új technikákat és trükköket alkalmaznak a víruskészítők, s milyen trendek figyelhetők meg a fenyegetések jellemző típusainak alakulásában.

A nagysikerű előadás után Toralv Dirro két órán keresztül a Gyalogló chat tanulószobájában (http://chat.gyaloglo.hu/tanuloszoba) is a kérdezők rendelkezésére állt, ahol a látogatók a vírusokról, a tűzfalakról, a megelőzés és védekezés lehetőségeiről, és természetesen a McAfee antivírus és tűzfal szoftvereiről kérdezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik