Belföld

Két magyar a döntőben

A Mattoni Grand Drink döntőjét, az alkoholmentes koktélok mixereinek nemzetközi versenye, november 8-án, szombaton tartják a Budavári Hilton Szállóban. Tizenhét európai ország és Ausztrália huszonkét hivatásos mixere vesz részt a döntőben. A rendező ország két képviselője, Kiss Antal és Feszt Gábor került be a legjobbak közé, akik a 10,000 dolláros, legjobban mixelt italnak járó fődíjért versenyeznek.

A díjátadó ünnepségen a cseh popcsillag, Karel Gott és a magyar sztár, Király Linda lép föl. Az idei a már a hetedik Mattoni Grand Drink, melyet a Nemzetközi Mixerek Szövetségének (International Bartenders Association) a Mattoni ásványvíz (Karlovarské minerální vody) közös védnöksége alatt rendeznek.

„A mixerek számára olyan érzés győzni a Mattoni Grand Drink-en, mint a színészek számára Oscar-t nyerni,” közölte Gabriele Guzzo, a Karlovarské minerální vody üzleti- és marketingigazgatója. „A mestermixerek élvezetes showja mellett Karel Gott, a Lady Carneval előadója lesz az est fénypontja,” tette hozzá Guzzo.

A versenyben résztvevő koktélok nem tartalmazhatnak alkoholt, üdítőnek kell lenniük és legalább 100 ml Mattoni ásványvízet kell tartalmazniuk. Mindegyik koktél eredeti kell, hogy legyen, mind megjelenésben, mind a hozzávalókat illetően. A mestermixerek receptjeit hét nemzeti mixer szövetség elnökéből álló nemzetközi zsűri bírálja el. A versenyt élőben a http://www.mattonigranddrink.com című honlapon lehet követni.

A Karlovarské minerální vody a legnagyobb cseh ásvány- és forrásvízgyártó, vizei a híres Karlsbad fürdőhelyről származnak. A Mattoni az egyetlen ásványvíz, melyet a Mixerek Nemzetközi Szövetsége (International Bartenders Association) elismer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik