Belföld

Új vezetőt kapott a Herendi Porcelán

Polányi Sándor váltja a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. vezérigazgatói posztján Kovács Józsefet, az eddigi vezetőt - közölte a Herendi Porcelánmanufaktúra Igazgatósága.

Polányi Sándort pályázati úton választotta ki a vezérigazgatói funkcióra a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. igazgatósága. A 48 éves mérnök-közgazdász korábban több távközlési társaság vezetőjeként dolgozott. Herendi megbízatását megelőzően a Vivendi Telecom Hungary vezérigazgatójaként irányította a cégcsoport teljes körű tevékenységét.

Kovács József 1990-től töltötte be a vezérigazgatói posztot Herenden, ahol vezetése alatt valósult meg a társaság sikeres privatizációja, strukturális átalakítása, megújulása a munkavállalói részvényprogram keretében. Az igazgatóság közleménye szerint novemberben megválik a cégtől, ugyanakkor a társaság igazgatóságának munkájában továbbra is részt vesz.
A Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. tavalyi árbevétele 6,9 milliárd forint volt, adózás előtti eredménye 320 millió, adózott profitja 260 millió forint. A társaság 75 százalékban a dolgozók, 25 százalékban az ÁPV Rt., vagyis az állam tulajdonában van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik