Belföld

Épül a Savoya park és bevásárlóközpont Kelenföldön

2004. augusztusban nyitja meg kapuit a kelenföldi Savoya kereskedelmi- és szabadidő komplexum amely Magyarországon elsőként ötvöz három, külön-külön már jól bevált, sikeres létesítményt:a hipermarketet,a „plaza" típusú bevásárló-szórakoztató központot, valamint a kiskereskedelmi parkot.

A 60.000 m2 hasznos alapterületű komplexum nagyobb része egy 35.000 m2-es szabadidő- és bevásárlóközpont lesz, 15.000 m2-es Auchan hipermarkettel, valamint 2-3 nagyobb és több mint 60 kisebb üzlettel. Találhatunk majd itt éttermeket, kávézókat, bowling pályát, fitness centrumot és számos más szolgáltató egységet is.

A kereskedelmi park területén egy 11.000 m2-es, kétszintes OBI barkácsáruház létesül. További 3.500 m2-en válogatott profilú kiskereskedelmi egységet és szakáruházat terveznek. 14.000 m2-en irodák lesznek. A bevásárlóközpont alatt 1.600, a kereskedelmi park előtt pedig 600 gépkocsinak biztosítanak parkolási lehetőséget.
A 16 milliárd forintos beruházásból 3,5 milliárdot fordítanak közcélú infrastruktúrafejlesztésekre. Egyebek mellett átépítik a Leányka utcai felüljárót – Fehérvári út – Kitérő úti csomópontot, kibővítik a 6-os utat oly módon, hogy a Lágymányosi híd és az M0 közötti szakasz teljes hosszában 2×2 sávon járható lesz, továbbá meghosszabbítják a 18-as villamos vonalát is, így a végállomás a kereskedelmi központnál lesz.
A SAVOYA PARK az első és legnagyobb ilyen típusú hazai beruházás. A GRC Hungária Kft. ennek során kiemelt figyelmet fordít a környezet megóvására, a tiszta levegőre. A beruházók ezért a beruházás területén és környékén egy parkot telepítenek.
Az 1997. februárjában alakult GRC Hungária Kereskedelmi és Városfejlesztő Kft. az 1976-ban, Franciaországban, lyoni székhellyel létrehozott GRC EMIN cégcsoport tagja. A francia vállalatcsoport kereskedelmi jellegű befektetetésekkel foglalkozik. Több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a kereskedelmi városfejlesztés területén, legyen az egy új kereskedelmi központ, irodaépület létrehozása, vagy kibővítése. A cégcsoport eredményes tevékenységére bizonyítékul szolgál a napjainkig létesített több mint egy millió négyzetméternyi kereskedelmi felület: áruházak, szakáruházak, bevásárlóközpontok, hypermarketek és irodaházak. A GRC EMIN DCA – kereskedelmi és befektetési céllal – leányvállalatai révén, Magyarországon kívül jelen van Dél-, Közép- és Kelet Európa több országában is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik