Belföld

Összeolvad a Pivotal és a Talisma

Budapest, 2003. október. 17. – Az LLP Budapest bejelentette, hogy partnere, a Pivotal ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) megoldást fejlesztő kanadai Pivotal Corporation (Nasdaq: PVTL) összeolvad a Talisma Corporation-nel.

Az LLP a Pivotal ügyfélkapcsolat-rendszerét továbbra is Pivotal néven forgalmazza és az együttműködéstől további üzleti erősödést remél a CRM piacon.


A Pivotal igazgatótanácsa és pénzügyi tanácsadója számos stratégiai lehetőséget megvizsgált és arra a következtetésre jutott, hogy a Microsoft technológián alapuló eService megoldások vezető képviselőjével, a Talizmával való egyesülés a legmegfelelőbb a számukra. A Pivotal az együttműködéstől hosszú távú pénzügyi stabilitást valamint a kutatás-fejlesztésre és támogatásra irányuló tevékenységek kapacitásának megduplázást reméli – áll a Pivotal hivatalos közleményében.

„A Pivotal és a Talisma összeolvadása megerősíti a mi stratégiai pozíciónkat is, mert a Talisma cég eService technológiájának a használatával újabb lehetőség nyílik meg számunkra is Magyarországon. Az eService megoldás kiválóan illeszthető a Pivotalba, amivel az ügyfelek számára nyújtható szolgáltatási paletta még inkább szélesedik” – mondta Porosz Péter, az LLP Budapest CRM-üzletágának igazgatója.

A két társaság feletti ellenőrzést a továbbiakban az Oak Investment Partnes gyakorolja főrészvényesként, amelynek értelmében az Oak részvényenként 1,78 dollárt fizet az összes, még nem értékesített Pivotal részvényért. A szerződés értelmében az Oak további 0,03 dollárt is fizet részvényenként, de ezt a Pivotal október közepén közölt pénzügyi teljesítményétől teszi függővé. Az összeolvadást és a részvényfelvásárlást még jóvá kell hagynia a Pivotal részvényeseinek, valamint a Britt Kolumbiai Legfelsőbb Bíróságnak is.

A közlemény teljes szövegét elolvashatja angolul az Interneten az alábbi címen:
http://www.pivotal.com/newsroom/press_release.asp?NID=289


###

Pivotal: A kanadai Pivotal CRM megoldás lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy azok értékesítési, marketing, ügyfélszolgálati, contact center és partner menedzsment tevékenységeik összehangolásával hatékony együttműködést valósítsanak meg a különböző szervezeti egységek között, növelve ezzel a cég eredményességét és erejét. Több mint 1600 vállalat használja a rendszert világszerte, Magyarországon a Pivotal megoldását a London Logic Budapest Kft. képviseli.

Talisma: A Talisma web alapú eService megoldása integrálja az e-mail, a chat, valamint a telefonos megoldások erejét. A jól átgondolt, többcsatornás rendszer széleskörű analitikus megoldást kínál a felhasználók számára, használatával a vállalatok hatékonyan csökkenthetik szolgáltatásaikkal kapcsolatos kiadásaikat. A Washington államban található vállalat több mint 400 ügyféllel rendelkezik világszerte.

Az LLP Csoportról (www.llpgroup.com): Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet Európában. Az LLP kínálatában szerepel a Pivotal CRM rendszere, a Microsoft Business Solutions-Navision és a Microsoft Business Solutions-Axapta vállalatirányítási rendszerek, a SunSystems ERP megoldása, a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, illetve a Fourth Shift termelésirányító megoldása. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Belgrádban, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport a világ számos országában vezet projekteket, így többek között Belgiumban, Olaszországban, Egyiptomban, Venezuelában, Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában. Az LLP Csoport ügyfélköre az üzleti élet különböző területein tevékenykedő cégekből kerül ki, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, a GlaxoSmithKline, a Johnson & Johnson, a Roche, a KFKI Csoport, a KPMG, a UPS és a Duna Szálloda Rt.

További információk:
LLP Budapest Kft. – Paul Brigitta
Tel.: 412-2400, Fax: 412-2401, E-mail: Brigitta.Paul@llpgroup.com, Web: www.llpgroup.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik