Belföld

K&H-ügy: 10 magyar számlát zároltak Svájcban

Magyar ügyfelek körülbelül tíz bankszámláját zárolták Svájcban, mondta a Népszabadságnak az illetékes svájci ügyésznő, Cornelia Cova a K&H-bankbotránnyal összefüggésben. Cáfolta a Die Weltwoche értesüléseit, hogy az ügyészség újabb gyanús számlákra bukkant.

“Egyelőre a már említett mintegy tíz zárolt számlán kívül nincsenek újabbak” – tette hozzá, csak az eddig ismert három nevet, Kulcsárét, Rejtőét és Garamszegiét említve. Az első jelzés a svájci hatóságoknak nem is Magyarországról, hanem Hollandiából érkezett, az ABN-Amro banktól. (A K&H két tulajdonosa a belga KBC és a holland ABN-Amro bankház.)


Frau Cova hozzátette: a svájci pénzintézetek öntevékenyen maguk láttak hozzá számláik felülvizsgálatához, amikor hírét vették, hogy csalásból, sikkasztásból származó pénzek kerülhettek Svájcba. A svájci pénzintézetek kínosan ügyelnek rá, hogy kétes eredetű summa ne landolhasson a banktitok alpesi országában.

Ugyan Magyarországról már érkezett jelzés, de mint megtudtuk, Svájcban továbbra is várják a magyar hatóságoktól az információkat. Cornelia Cova jelezte, amint elegendő információt, bizonyítékot gyűjt össze, maga is kezdeményezi a kapcsolatfelvételt a magyar ügyészséggel. “Amennyiben a számlákon szereplő összegek bizonyíthatóan bűncselekményből származnak, visszajuttatjuk őket a károsultaknak” – válaszolta Cornelia Cova ügyésznő.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik