Belföld

Bezárhat a Kaposvári Ruhagyár

Újabb önkormányzati segítség nélkül csődbe jut a kritikus pénzügyi helyzetben lévő Kaposvári Ruhagyár Kft. - olvasható a Napi Gazdaság szerdai számában.

Negyvenmillió forintos biztosítékot kért az önkormányzattól döntően munkahelymegtartásra a kritikus pénzügyi helyzetben lévő Kaposvári Ruhagyár (KR) Kft. – erősítette meg a Napi Gazdaság információját a helyhatóság illetékese.

A budapesti székhelyű Roland Divatház Rt. másik helyi társasága, a jelenleg még mintegy 300 dolgozót foglalkoztató Tallián Rt. a közelmúltban már a felszámolás sorsára jutott.

A 2001-ben döntően a dolgozók tovább foglalkoztatása miatt – kiválás útján – létrehozott Kaposvári Ruhagyár Kft. számára a megyei területfejlesztési tanács munkahelymegtartó pályázata jelenthet még segítséget.

Ehhez azonban – megfelelő saját erő híján – kezességvállalásra is szükség van. A cég a kérését azzal indokolta, hogy nemcsak saját ötven, hanem a Tallián Rt. háromszáz dolgozójának is munkát biztosít, ugyanis a KR végzi a Kaposváron előállított termékek értékesítését.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik