Belföld

Zárt ajtók mögött tárgyaltak Pántya szállodájáról

Zárt ajtók mögött tárgyalt szombaton Szijjártó Péter és Márton Attila fideszes országgyűlési képviselő Pántya György szállodatulajdonossal Hajdúszoboszlón , miután Pántya szállodája előtt Szijjártó sajtótájékoztatón ismételte meg a korábban már az Országgyűlésben is megfogalmazott kérdéseit a vállalkozó ingatlanvásárlásait illetően - olvasható a Népszabadságban.

Szijjártó Péter ellenzéki politikus felidézte, hogy Pántya cége – legalábbis a Magyar Nemzet tájékoztatása szerint – a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól 1997-ben áron alul vett két hajdúszoboszlói állami tulajdonú ingatlant, amikor az alapítvány kuratóriumának elnöke Kökény Mihály jelenlegi egészségügyi miniszter volt.

Szijjártó a sajtótájékoztatón kilátásba helyezte: ha az ügyet az érintettek nem tisztázzák elfogadhatóan, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy Polt Péter legfőbb ügyészhez intéz kérdéseket.

A sajtótájékoztató után Pántya György invitálására a két fideszes képviselő a szállodában zárt ajtók mögött tárgyalt a tulajdonossal. Ezt követően Pántya korrektnek nevezte a megbeszélést, ahol – elmondása szerint – teljes- körűen tájékoztatta a képviselőket az adásvétel körülményeiről.

Pántya ugyanakkor újólag hangsúlyozta: a szállodákhoz teljesen szabályos körülmények között, pályázat eredményeként, piaci értéken jutott, s a finanszírozó pénzintézetek jogosulatlan előnyben nem részesítették. A szállodatulajdonos leszögezte: az általa létrehozott üzletben őt semmiféle előnyhöz nem juttatták. Végezetül megerősítette: a valótlan adatokat közlő Magyar Nemzet ellen pert indított.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik