Belföld

IDC Konferencia az üzleti intelligenciáról

IDC Business Intelligence Roadshow Central and Eastern Europe 2003.

A napjainkban tapasztalható gyors technológiai fejlődés és a gazdasági életben érzékelhető bizonytalanság a folyamatosan növekvő adatmennyiséggel párosulva információs túlterhelést eredményez. A vállalatoknak többnyire kevés idejük jut az igazán fontos információk növekvő mennyiségű adattömegből való kiszűrésére. Az a vállalat lehet tehát sikeres, amely gyorsan jut hozzá a megfelelő tudáshoz, s ezek birtokában hozhatja meg a legmegfelelőbb döntéseit.

Az úgynevezett “üzleti intelligencia” (Business Intelligence, BI) megoldások segíthetnek a vállalatoknak kialakítani egy fenntartható versenyelőnyt azáltal, hogy folyamatosan biztosítják az üzletileg kritikus adatok elérhetőségét, segítik azok értelmezését. Általuk tehát gyorsabban, magabiztosabban hozhatók meg a legmegfelelőbb döntések, így ezen megoldások egyúttal hozzájárulnak az átfogó üzleti célok eléréséhez is. Az üzleti intelligencia és adattárház megoldások bevezetése természetesen költségekkel jár, így minden esetben sort kell keríteni a kiadások és a hozott eredmények összevetésére.

Az IDC Business Intelligence Roadshow című rendezvénysorozat, s annak budapesti állomása, elsősorban azt vizsgálja majd, hogy hogyan aknázhatjuk ki leginkább e modern információ-menedzsment megoldások üzleti értékét, s hogyan juthatunk általuk versenyelőnyhöz. A résztvevők így nem csupán az elérhető technológiát ismerhetik meg, de megtudhatják azt is, hogy ezen technológiák bevezetése hogyan hathat közvetlenül üzleti tevékenységükre.

Meghívottaink elsősorban a legnagyobb magyarországi vállalatok, pénzintézetek felsővezetői, döntéshozói, IT igazgatói, adatbázisok tartalmi kérdéseivel foglalkozó szakemberei, az állami szektor képviselői és a sajtó lesznek.

Konferenciaprogram

14:00 Regisztráció
14:30 Megnyitó
14:40 Minőségi vállalati információ – akadályok és megoldások, Komáromi Zoltán, kutatásvezető, IDC
15:00 Az üzleti jelentések forradalmasítása, Dénes László, Cognos üzletág igazgató, Axis
15:30 Informatikai VIR(r)adat, Zajdóné Kiss Ilona, informatikai vezető, Biogál Rt.
15:50 Kávészünet
16:15 Az intelligens intézmény, Bóna Gábor, tanácsadó, SAS Institute
16:45 Tranzakciós adattárház az OTP Banknál, Balogh Gabriella, marketing főosztályvezető, OTP Bank Rt.
17:05 Kérdések és Válaszok
17:15 Zárszó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik