Belföld

Kondor hétfőn nézheti meg aktáját

Eddig öt beadvány érkezett a Kondor Katalin rádióelnökre vonatkozó titkosszolgálati iratok megtekintésére az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába - értesült a Magyar Hírlap. A rádióelnök várhatóan hétfőn nézi meg 6-os kartonját.

Túlnyomóan a sajtó képviselői jelentkeztek be a Népszava címlapjáról már ismert, a rádióelnök hálózati múltját igazoló irat tanulmányozására. A lapban megjelent dokumentum szerint Kondor Katalint, a rádió elnökét a hetvenes években a BRFK III/II-B alosztályához szervezték be, TMB-ként, azaz titkos megbízottként.

“Információm szerint a lapban megjelent fotókópia és az átadott karton tartalmilag egybecseng, külső formai jegyeiben viszont természetesen számos eltérés van” – válaszolta lapunk érdeklődésére Tóth András, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkár.

A beadványozók tehát ezeket tekinthetik meg, ha engedélyt kapnak a kutakodásra. A rádióelnök külföldről jelentkezett be, hogy megtekintené a dokumentumokat, ami legkorábban hétfőn lehetséges.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik