Belföld

Idén több jut a civil szervezetek támogatására

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) az idén mintegy 1,8 milliárd forint támogatást biztosított a civil szférának, ami 10-15 százalékkal több, mint 2002-ben - mondta Csizmár Gábor, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) politikai államtitkára pénteken Budapesten.

A magyarországi civil szervezetek éves találkozóján (Civiliáda) megrendezett szakmai fórumon az államtitkár elmondta: az OFA egész éves költségvetése csaknem 4 milliárd forint az idén. “Nem lehet azt mondani, hogy ez a támogatás jelképes értékű lenne” – jegyezte meg Csizmár Gábor.

Beszámolt arról is, hogy az idén csaknem 53 millió forint támogatást adtak 120 felnőtt képzésben részt vevő civil szervezetnek az akkreditációs költségek finanszírozására. A politikai államtitkár elmondta, jövőre a magyarországi társfinanszírozással együtt összesen mintegy 62 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre egyebek mellett foglalkoztatás-bővítésre, esélyteremtésre, infrastruktúrafejlesztésre és felnőttképzésre. Hozzátette: az összegből a hazai társfinanszírozás 13 milliárd forint.

Csizmár Gábor elmondta, hogy az FMM civil szervezetek közreműködésével elkészítette középtávú stratégiai és feladattervét. A minisztérium kettős célt kíván szolgálni a civil stratégiával: mindenekelőtt a társadalmi párbeszéd, a közvetlen demokrácia kiszélesítését, másfelől a társadalmi munkamegosztás és együttműködés kiteljesítését. Ezek szellemében az FMM legfőbb célkitűzése a szektor képviseleti és szolgáltató funkcióira és azok egyidejű fejlesztésére irányul – áll a fórumon kiosztott tájékoztatóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik