Belföld

Adóellenőrzést kér a Humet

Azonnali adóellenőrzés utasítására kéri a pénzügyminisztert Civin János, a Humet Rt. elnöke. A Humet elnöke levélben fordult László Csaba pénzügyminiszterhez kérésével.

„Tisztelettel kérem, hogy társaságunk azonnali adóellenőrzésére utasítást kiadni szíveskedjék. Kérésem indoklásául tájékoztatni kívánom, hogy az APEH ellen pert indítottunk, de a pert a bíróság felfüggesztette és a felfüggesztés időtartama beláthatatlan.” – áll a levélben.

A pert a Humet jó hírnevének megsértése miatt indították az adóhivatal ellen. Az APEH szóvivője ugyanis minden alap nélkül 2002 márciusában a legszélesebb sajtónyilvánosság előtt, több ízben kijelentette, hogy a Humet mintegy 400 millió forint fiktív számlát fogadott be – teszi hozzá magyarázatként az elnök.

A Humet Rt. ez évi tőkepótlása az adófenyegetettség miatt hiúsult meg – olvasható a levélben. A 2004-2008-ra elkészített üzleti tervünk szerint további tőkepótlásra lenne szükség, amely közel 1,5 millió dollár adófenyegetettség nélkül. Az adófenyegetettség önmagában meghaladja a 600 millió forintot – teszi hozzá Civin János.

A tőkebevonásra 2004 március végéig van idő, tehát az a revízió, amit – remélem – kérésemre azonnal elrendel, kellő időt szánhat arra, hogy alapos vizsgálatával megállapítsa, a Humet Rt. mennyi fiktív számlát fogadott – közölte az elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik