Belföld

Jó hónapot zártak az ingatlanalapok

admin

2003. 10. 09. 12:43

Szeptemberben 14 százalékkal nőtt az ingatlanalapokban kezelt vagyon nagysága, ugyanakkor tovább folytatódott a kötvény és pénzpiaci alapok csökkenése - derül ki a Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) szeptemberi adataiból.

A BAMOSZ-tagok által kezelt vagyon szeptember végénmeghaladta az 1961 milliárd forintot, 0,8 százalékkal volt több az augusztus véginél és 27,5 százalékkal a 2002. december véginél.

A szeptemberi növekedés a pénztári vagyon augusztus végihez képest 2,5, illetve az egyéb kezelt portfóliók vagyonának 2,2 százalékos növekedéséből származik, a befektetési alapokban kezelt vagyon ugyanis továbbra is – az előző hónap végihez képest 0,4 százalékkal – csökkent.

Szeptember végén az összes, alapokban kezelt, 1071,8 milliárd forintos vagyonból 1013,3 milliárdot hazai, 58,4 milliárd forintot pedig nemzetközi alapokban helyeztek el. Az alapokban kezelt vagyon mindegyik alaptípusnál csökkent az előző hónap végéhez képest, ez alól csak az ingatlanalapok által kezelt vagyon kivétel – amely augusztus végéhez viszonyítva 14,2 százalékkal nőtt -, illetve a vegyes alapokban kezelt vagyon növekedett 1 százalékkal.

A BAMOSZ elemzése kedvező tendenciaként értékeli, hogy az alapoknál a nyári hónapokban tapasztalt, havi 2,5 százalékos átlagos vagyoncsökkenés 0,4 százalékra mérséklődött, illetve hogy az alapkezelők által kezelt pénztári és egyéb portfóliók vagyona 2 százalékot meghaladó mértékben nőtt egy hónap alatt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.