Belföld

SunSystems 5 az Általános Vállalkozási Főiskolán

2003. október 8., Budapest – A London Logic Budapest Kft. (LLP) a múlt héten megrendezett SunSystems Felhasználói Napjának keretei között mutatta be a SunSystesms legújabb, 5-ös verzióját, amely számtalan funkcionális és technológiai újítást tartalmaz. Az angol Systems Union cég által fejlesztett szoftver nagy népszerűségnek örvend hazánkban is, főként a multinacionális vállalatok körében. A legújabb szoftververziót Magyarországon azonban mégsem nemzetközi vállalkozás, hanem az Általános Vállalkozási Főiskola pénzügyi és számviteli osztálya fogja elsőként használatba venni.

A SunSystems 5 integrált pénzügyi és üzleti megoldás nagyon rugalmas beállítási lehetőségeivel, web-alapú riportolási rendszerével és az új, SunSystems Connecttel – amely könnyű integrációt tesz lehetővé más rendszerekhez való kapcsolódáskor –, széleskörűen segíti a vállalatok munkáját, azok hatékonyságát. A SunSystems 5-tel a beszerzés, az értékesítés és a raktárkészlet ellenőrzése sokkal kifinomultabb, például felhasználónkként más és más eladási és beszerzési folyamatkövetést lehet meghatározni a rendszerben. Ugyanez igaz a folyamatok során generált dokumentumokra is.

A SunSystems 5 újdonságainak bemutatásán kívül a Felhasználói Napon olyan, az Európai Uniós csatlakozással kapcsolatos változások áttekintése is nagy hangsúlyt kapott, mint az általános forgalmi adóval kapcsolatos szabályok valamint szó esett a hazánkban hamarosan kötelezővé váló – az EU-s országok közötti áruforgalom mozgását rögzítő – INTRASTAT jelentésről.

Az LLP már több mint 10 éve végez tanácsadást, bevezetést és fejlesztést a SunSystems megoldással kapcsolatban. Jelenleg 7 kelet- és közép-európai országban működő irodáján keresztül szolgálja ki – a több mint 50 országban megtalálható – ügyfélkörét. A SunSystems 5 már több nyelven, többek között magyarul is rendelkezésre áll, a lokalizációt néhány hete fejezték be az LLP tanácsadói. Ez azért is nagyon lényeges, mert az Általános Vállalkozási Főiskola által a szoftverrel szemben támasztott követelmények között – a széleskörű elemzési lehetőségek mellett – a magyar nyelv megléte is alapfeltétel volt.

A főiskola azt tervezi, hogy a jövő évtől a SunSystems rendszert nemcsak saját háttérfolyamatainak ellátására fogja használni, hanem a számviteli órák keretén belül megismerteti azt a diákokkal is. „Amellett, hogy egy népszerű számviteli és pénzügyi szoftvermegoldás megismerésével a diákok szélesíthetik gyakorlati tudásukat, növekszik az esélyük a könnyebb elhelyezkedésre is.” – mondta Böcskei Elvira, az Általános Vállalakozási Főiskola gazdasági igazgatója, egyben a számvitel tantárgy egyik előadója.

###

Általános Vállalkozási Főiskola (www.avf.hu):
Az Általános Vállalkozási Főiskola 1996. szeptemberében kezdte meg működését. A főiskola olyan közgazdászokat, nemzetközi szakértőket, non–profit szakembereket, üzleti kommunikátorokat, valamint reklámszervező, illetve üzletviteli szakmenedzsereket képez, akik biztos alapokon nyugvó korszerű szakmai és informatikai ismeretekkel, nyelvtudással, vállalkozói szemlélettel, kommunikációs és problémamegoldó készséggel és a folyamatos megújulás képességével rendelkeznek.
Az Általános Vállalkozási Főiskola küldetésének tekinti jól és korszerűen képzett szakemberek kibocsátását az üzleti élet, valamint a non-profit területek számára. Ennek megfelelően olyan ismereteket kíván nyújtani, és készségeket fejleszteni hallgatóikban a főiskolai képzés során, hogy ezek által szakmailag és pszichológiailag egyaránt képesek legyenek dinamikusan alkalmazkodni az üzleti világ gyors változásaihoz, az inter-kulturális kommunikáció egyre bővülő követelményeihez, valamint a technológiai változások nyomán megjelenő mind keményebb stresszhelyzetekhez.
Mind az oktatási folyamat hatékonysága, mind a kibocsátott diplomás generációk kornak megfelelő pályaorientációja megköveteli az állandó és széles körű kapcsolatok ápolását az üzleti élet hazai és nemzetközi szereplőivel. Ennek érdekében a főiskola arra törekszik, hogy intenzív munkakapcsolatokat (szakmai gyakorlatok, üzleti bemutatók, konferenciák stb.) építsen ki a nemzetgazdaság kis-, közepes és nagyvállalataival, szakmai szövetségeivel, az egyes területeken működő kamaráival, aminek az egyik legfontosabb eleme az új szakmai ismeretekkel bíró gyakorlati szakemberek képzésbe történő tudatos bevonása.

Az LLP Csoportról (www.llpgroup.com):
Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet Európában. Az LLP kínálatában szerepel a SunSystems ERP megoldás, a Pivotal CRM rendszere, a Microsoft(r) Business Solutions-Navision(r) és a Microsoft(r) Business Solutions-Axapta(r) vállalatirányítási rendszerek, a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, illetve a Fourth Shift termelésirányító megoldása. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Belgrádban, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport a világ számos országában vezet projekteket, így többek között Belgiumban, Olaszországban, Egyiptomban, Venezuelában, Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában.
Az LLP Csoport ügyfélköre az üzleti élet különböző területein tevékenykedő cégekből kerül ki, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, a GlaxoSmithKline, a ShellGas (LPG), a Johnson & Johnson, az LNX Rt., a Roche, a KFKI Csoport, a KPMG, a UPS és a Duna Szálloda Rt.

További információk: LLP Budapest Kft., Paul Brigitta, indirekt marketing koordinátor
(Telefon: 412-2400, E-mail: Brigitta.Paul@llpgroup.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik