Belföld

MSZP: Orbán kérjen elnézést Horntól!

A szocialista frakció felkéri Orbán Viktort, hogy kézfogás keretében kérjen elnézést Horn Gyulától, amiért a volt kormányfőt a Fidesz honlapján egy közleményben úgy minősítik, hogy "a politikai stílus legalján" van - közölte az MTI-vel Juhász Gábor, az MSZP-frakció helyettes vezetője hétfőn, a képviselőcsoport tanácskozását követően.

“Egyetlen politikus sem tehető felelőssé a fórumain megjelenő emberek véleményéért, de minden politikus felelős saját véleményéért, állításaiért és az általa elnökölt párt hangvételéért” – fogalmazott Juhász Gábor.

A Fidesz vasárnap közleményben kérte fel Medgyessy Péter miniszterelnököt, határolódjon el azoktól a kijelentésektől, amelyek Horn Gyula lakossági fórumán hangzottak el arról, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnököt, volt kormányfőt “le kell vadászni” és “el kell tenni láb alól”. Az ellenzéki párt Horn Gyula a politikai stílus legalján címmel szerepelteti a közleményt honlapján. Horn Gyula az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében leszögezte: a Fidesz eltorzítja a tényeket.

“Előfordulnak a fórumaimon kemény kitételek, de azokat rendre helyreigazítom” – írta a közleményben az MSZP-s politikus, hozzátéve, “éppen a Fidesz politikusait jellemzi, hogy a szocialistákkal szemben levadászást, kötelet és leszámolást emlegetnek”.

Juhász Gábor hétfői nyilatkozatában úgy ítélte meg, hogy Horn Gyula egyéni stílusa “nagyon nem kedvező” a Fidesz számára, de nem nevezhető a politikai stílus legaljának még a Fidesz honlapján sem.

A frakcióvezető-helyettes szerint Orbán Viktor mint volt miniszterelnök megértheti, mi a különbség az általa valóban mondott és a neki tulajdonítható mondatok között. “Orbán Viktor felelősséggel tartozik a Fidesz alaptalan vádjaiért” – hangsúlyozta az MSZP-s politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik