Belföld

Indítsunk munkavállalói internet-flottát!

admin

2003. 10. 06. 15:51

Új fogalom a béren kívüli juttatások és az internet-előfizetések között. A dolgozói elkötelezettséget és cégeredményt javító béren kívüli juttatások, motiváló tényezők közül korunkban azok viszik a prímet, amelyekből a munkavállaló érezheti, hogy a személye fontos, cége valóban gondoskodik róla. A vállalatok számára ilyen új motivációs eszközként jelent meg az otthoni internet.

Mivel honorálhatja egy cég a dolgozói teljesítményét? Természetesen jó fizetéssel – mondhatja bárki. Az elégedettséget és elkötelezettséget mérő felmérésekből azonban kiderül, számos más, hatékonyabb és a béremelésnél olcsóbb eszköz is alkalmas erre. A munkaadók mindennemű adó- és járulékfizetési kötelezettség nélkül biztosíthatnak munkavállalóiknak például internet-hozzáférést otthoni használatra. A munkavállalói internet-flotta többféle küldetést teljesíthet: vonzó ajánlatként szerepelhet a választható béren kívüli juttatások egyénre szabott elosztását segítő úgynevezett cafeteria rendszerben, vagy vezetők és kulcsmunkatársak kompenzációs csomagjának részét képezheti, de beépíthető a dolgozók prémiumrendszerébe, sőt választható fizetésemelési lehetőségként is ajánlhatják a cégek. A kedvezőbb konstrukciók az önerős megoldáshoz képest – a munkáltató és munkavállaló együttes terheit tekintve – akár fél áron biztosíthatnak a munkavállaló számára otthoni internet-hozzáférést.

Ha egy-egy munkavállaló és családja átlagos napi otthoni internet-használata meghaladja a két órát, vagy a telefonvonal párhuzamos használata is kívánatos, a gyors szélessávú internet-hozzáférési flottamegoldásoknak van létjogosultsága. Szélessávon ugyanis a rendszeres böngészés mellett a fájlok gyakori letöltése, a levelezés, multimédiás anyagok megtekintése, vagy akár egyes internetes játékok használata is kényelmesebbé válik. Az ADSL szolgáltatás hagyományos vagy ISDN telefonvonalon, míg a kábelnet bizonyos kábeltelevízió-hálózatokon keresztül nyújt gyors átalánydíjas internet-hozzáférést a nap 24 órájában. Mindezt havi fix költséggel, időben és adatforgalomban egyaránt korlátlanul, a telefon vagy fax zavartalan egyidejű használata mellett.

Az internet-flottával a gazdálkodó szervezetek korlátlan összegben adható béren kívüli juttatásban részesítik munkavállalóikat. Nem elhanyagolható továbbá, hogy a flottaár – a gépjármű-flották vásárlásához hasonlóan – a listaárnál jelentősen kedvezőbb árat jelent. A cafeteria-rendszerbe illesztve az Internet-flotta egyes szorzójú elemként jelenik meg. Az üzemanyag hozzájárulás, az albérleti, lakástakarék-pénztári hozzájárulás és több más, béren kívüli juttatás – adóvonzatból eredő – magas szorzószámaihoz képest az internet-flotta költségkímélő jutalmazási, ösztönzési lehetőséget nyújt, ráadásul a juttatás mértéke sem szorul olyan korlátok közé, mint az üdülési csekk, vagy az étkezési jegy. Ellentétben például az étkezési jegyekkel – amelyet általában minden munkavállaló azonos összegben kell kézhez kapjon – az internet-hozzáférés a premizálás eszköze lehet, amely a kulcspozícióban lévő emberek megtartását és eredményesebb munkáját segítheti. A személyi számítógép és az otthoni internet biztosítása egymást kiegészítő ösztönző eszközök lehetnek.

Magyarország vezető internetvállalata olyan termék-portfólióval készül a tudásalapú társadalom építésének felelősségét is magáénak tudó munkaadók kiszolgálására, amellyel országszerte mindenhol létesíthetők szolgáltatások a munkavállalók otthonában.

Az Axelero Internet a munkáltatóknak szakmai tanácsadással segít abban, hogy az Internet-flotta szolgáltatást HR-rendszerükbe illeszthessék, illetve hogy munkavállalóik a megfelelő hozzáférést választhassák ki.

Axelero Internet


Kapcsolódó anyagunk:
Kétszer ad, ki okosan ad

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kijini Primary School students learn to float, swim and perform rescues on Tuesday, October 25, 2016 in the Indian Ocean off of Mnyuni, Zanzibar.
—
Daily life in the Zanzibar Archipelago centers around the sea, yet the majority of girls who inhabit the islands never acquire even the most fundamental swimming skills. Conservative Islamic culture and the absence of modest swimwear have compelled community leaders to discourage girls from swimming. Until now.

For the past few years, the Panje Project has made it possible for local women and girls to get into the water, not only teaching them swimming skills but aquatic safety and drowning prevention techniques. The group has empowered its students to teach others, creating a sustainable cycle. Students are also provided full-length swimsuits, so that they can enter the water without compromising their cultural and religious beliefs.

While the wearing of full-length swimsuits may be seen as subjugation, donning one in order to learn a vital life skill, which has long been and would otherwise be forbidden, is an important first step toward emancipation. Education — whether it be in or out of the water — serves as a springboard providing women and girls the empowerment and tools with which to claim their rights and challenge existing barriers.

The rate of drowning on the African continent is the highest in the world. Still, many community leaders have yet to warm up to the idea of women and girls learning to swim. The swimming lessons challenge a patriarchal system that discourages women from pursuing things other than domestic tasks. It is this tension of the freedom one feels in and under water juxtaposed with the limitations imposed upon Zanzibari women that is at the heart of this series.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.