Belföld

Indítsunk munkavállalói internet-flottát!

Új fogalom a béren kívüli juttatások és az internet-előfizetések között. A dolgozói elkötelezettséget és cégeredményt javító béren kívüli juttatások, motiváló tényezők közül korunkban azok viszik a prímet, amelyekből a munkavállaló érezheti, hogy a személye fontos, cége valóban gondoskodik róla. A vállalatok számára ilyen új motivációs eszközként jelent meg az otthoni internet.

Mivel honorálhatja egy cég a dolgozói teljesítményét? Természetesen jó fizetéssel – mondhatja bárki. Az elégedettséget és elkötelezettséget mérő felmérésekből azonban kiderül, számos más, hatékonyabb és a béremelésnél olcsóbb eszköz is alkalmas erre. A munkaadók mindennemű adó- és járulékfizetési kötelezettség nélkül biztosíthatnak munkavállalóiknak például internet-hozzáférést otthoni használatra. A munkavállalói internet-flotta többféle küldetést teljesíthet: vonzó ajánlatként szerepelhet a választható béren kívüli juttatások egyénre szabott elosztását segítő úgynevezett cafeteria rendszerben, vagy vezetők és kulcsmunkatársak kompenzációs csomagjának részét képezheti, de beépíthető a dolgozók prémiumrendszerébe, sőt választható fizetésemelési lehetőségként is ajánlhatják a cégek. A kedvezőbb konstrukciók az önerős megoldáshoz képest – a munkáltató és munkavállaló együttes terheit tekintve – akár fél áron biztosíthatnak a munkavállaló számára otthoni internet-hozzáférést.

Ha egy-egy munkavállaló és családja átlagos napi otthoni internet-használata meghaladja a két órát, vagy a telefonvonal párhuzamos használata is kívánatos, a gyors szélessávú internet-hozzáférési flottamegoldásoknak van létjogosultsága. Szélessávon ugyanis a rendszeres böngészés mellett a fájlok gyakori letöltése, a levelezés, multimédiás anyagok megtekintése, vagy akár egyes internetes játékok használata is kényelmesebbé válik. Az ADSL szolgáltatás hagyományos vagy ISDN telefonvonalon, míg a kábelnet bizonyos kábeltelevízió-hálózatokon keresztül nyújt gyors átalánydíjas internet-hozzáférést a nap 24 órájában. Mindezt havi fix költséggel, időben és adatforgalomban egyaránt korlátlanul, a telefon vagy fax zavartalan egyidejű használata mellett.

Az internet-flottával a gazdálkodó szervezetek korlátlan összegben adható béren kívüli juttatásban részesítik munkavállalóikat. Nem elhanyagolható továbbá, hogy a flottaár – a gépjármű-flották vásárlásához hasonlóan – a listaárnál jelentősen kedvezőbb árat jelent. A cafeteria-rendszerbe illesztve az Internet-flotta egyes szorzójú elemként jelenik meg. Az üzemanyag hozzájárulás, az albérleti, lakástakarék-pénztári hozzájárulás és több más, béren kívüli juttatás – adóvonzatból eredő – magas szorzószámaihoz képest az internet-flotta költségkímélő jutalmazási, ösztönzési lehetőséget nyújt, ráadásul a juttatás mértéke sem szorul olyan korlátok közé, mint az üdülési csekk, vagy az étkezési jegy. Ellentétben például az étkezési jegyekkel – amelyet általában minden munkavállaló azonos összegben kell kézhez kapjon – az internet-hozzáférés a premizálás eszköze lehet, amely a kulcspozícióban lévő emberek megtartását és eredményesebb munkáját segítheti. A személyi számítógép és az otthoni internet biztosítása egymást kiegészítő ösztönző eszközök lehetnek.

Magyarország vezető internetvállalata olyan termék-portfólióval készül a tudásalapú társadalom építésének felelősségét is magáénak tudó munkaadók kiszolgálására, amellyel országszerte mindenhol létesíthetők szolgáltatások a munkavállalók otthonában.

Az Axelero Internet a munkáltatóknak szakmai tanácsadással segít abban, hogy az Internet-flotta szolgáltatást HR-rendszerükbe illeszthessék, illetve hogy munkavállalóik a megfelelő hozzáférést választhassák ki.

Axelero Internet


Kapcsolódó anyagunk:
Kétszer ad, ki okosan ad

Ajánlott videó

Olvasói sztorik