Belföld

Horn levadászná Orbánt?

A Fidesz felkérte Medgyessy Péter miniszterelnököt, határolódjon el azoktól a kijelentésektől amelyek Horn Gyula lakossági fórumán hangzottak el arról, hogy Orbán Viktort "le kell vadászni" és "el kell tenni láb alól"; Horn Gyula szerint a Fidesz eltorzítja a tényeket.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség megdöbbenéssel vette tudomásul Horn Gyula volt miniszterelnöknek a napokban tartott lakossági fórumán elhangzottakat – tájékoztatta a Fidesz vasárnap közleményben az MTI-t. A párt szerint ez már a politikai stílus legalja, Európában ilyen elképzelhetetlen.

Horn Gyula az MTI-hez eljuttatott válaszában leszögezi: a Fidesz – szokásának megfelelően – eltorzítja a tényeket.

“Előfordulnak a fórumaimon kemény kitételek, de azokat rendre helyreigazítom” – írta a közleményben, hozzátéve, “éppen a Fidesz politikusait jellemzi, hogy a szocialistákkal szemben levadászást, kötelet és leszámolást emlegetnek”.

Az MSZP képviselője cáfolta, hogy Horn Gyula tett volna olyan kijelentést, miszerint Orbán Viktort “le kell vadászni” és “el kell tenni láb alól”. Ezt – tudomása szerint – a lakossági fórumon megjelent és nyilvánossági jogával élni akaró egyik polgár mondta.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik