Belföld

Hétfőn a Molé lehet a főszerep a tőzsdén

A Mol árfolyammozgása határozhatja meg a részvénypiacot hétfőn - vélik az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők. A Mol részvényeinek ára pénteken négy éves csúcsra járt. A BUX hétfőn 54 pontos emelkedéssel 9246 ponton nyitott.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház Rt. elemzője elmondta: a nemzetközi piacokon változékony a hangulat, nincs egyértelmű trend. A hazai piacon kis emelkedésre lát esélyt, mivel a Mol iránt még mindig erőteljes az érdeklődés, a többi blue chip árában azonban nem vár jelentős elmozdulást.

Pőcze Tamás, a Concorde Értékpapír Rt. üzletkötője szerint az európai piacok alakulása mellett a Mol mozgása lesz meghatározó a többi részvényre. Az olajrészvény, amennyiben tovább erősödik, magával húzhatja a piacot.

A BUX pénteken 28,34 pontos csökkenéssel, 9192,15 ponton zárt, a csütörtöki záró értékhez képest ez 0,31 százalékos gyengülés. A részvénypiac forgalma viszonylag magas, 7,12 milliárd forint volt, mintegy felét a Mol kereskedése adta.

A négy vezető részvény vegyesen zárta a napot a csütörtöki kereskedéshez viszonyítva. A Matáv 1,33 százalékkal 818, az OTP 1,32 százalékkal 2625 forintra gyengült. A Mol 1,42 százalékkal 6420 forintra drágult. A Richter előző napi záró árán, 21 800 forinton fejezte be a pénteki kereskedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik